Partmenti Apartmanház    

Rólunk

                                                                                                                                                                               


Cím:Horvátország, VIR, Slatina XII. 6/a

Térkép

 

Az apartmanház a tengertöl csupán  28 m-re található egy csendesebb zsákutcában. A part itt apró kavicsos, lassan mélyülö. A közelben kb 5 perc sétára van a parton étterem-pizzéria (Toni), pékség, és bolt is. 
A sziget ezen része nyugodtabb, nem olyan nyüzsgö, mint a déli. 

3 db apartmannal rendelkezünk, melyek 4 fösek, két szoba van (egy franciaágyas és egy kétágyas), mindkettö a nappali étkezös konyhából nyílik. Nappali sarokülögarnitúra kihúzható.

Mindhárom apartman ugyanakkora, ugyanolyan elosztású, ugyanolyan, vagy hasonló, szinben eltérö bútorokkal.  Egy földszinti (a házzal szemben állva a tenger felöli, jobb oldali) és két emeleti apartmanból választhat.

ÁRAK.

Elöszezonban júli 1-ig

 75 Euro /éj/apartman

ár ami a 4 före vonatkozik

(pótágy esetén plusz 10e /fö/éj árat számolunk fel 12 éves kortól)

Föszezonban júli 1- töl aug 31-ig

100 Euro/éj/apartman

ár ami a 4 före vonatkozik

(pótágy esetén plusz 10e /fö/éj árat számolunk fel 12 éves kortól)

Utószezonban szept 1 -töl

75 Euro/éj/apartman az ár.

ár ami a 4 före vonatkozik

(pótágy esetén plusz 10e /fö/éj árat számolunk fel 12 éves kortól)Foglalás menete:

Foglalni az elöleg elutalásával lehet Forintban vagy Euróban, az általunk megadott számlaszámra, ami a teljes összeg fele. Ezzel tekintjük foglalásnak az érdeklödést. 

Ebben az árban benne van már a légkondi és a wifihasználat is. Ami még a helyszinen költség, az 1,5 Euro/éj/fö idegenforgalmi adó 12 éves kortól, és a végtakaritás, ami egyszeri 30 Euro/apartman/hét. 

Magyar tulajdonos. Magyar vendégfogadók, akik készségesek. A helyszinen várják a vendégeket, térképet adnak, és igény esetén szivesen elmondják mit érdemes megnézni a környéken, mi merre található a szigeten.

Pénteki turnusváltás van, de szükség esetén ez föszezonon kivül módositható. A föszezonban csak turnusok foglalhatóak, szezonon kivül minimum 3 éjszaka foglalható.

Ágynemü, nyáripaplan, párna, pléd van, ágynemühuzatot, lepedöt, törölközöt hozni kell.

A konyha teljesen felszerelt, mikró, kv fözö, kenyérpirító, vizforraló, edények, poharak,tányérok, bögrék, stb
A fotókon még a régi tv-k láthatók. Ezeket lecseréltük LCD tv-kre, melyeken rengeteg magyar adó van, HD adással. 

Kistestü kutyus vihetö. 5 Euro/éj. A takarítás felár miatt, ami egy igen állatbarát ár!


A szigeten van több gyönyörü látnivaló is, amit érdemes megnézni. A vörös szikla, világitótorony, régi várrom,.. Zadar kb 30 km-re van innen. 

Ha bármi kérdés lenne még, szivesen válaszolok. 

Pontos ajánlat és további információk végett kérem keressen minket az elérhetöségek valamelyikén!

 

A Szigetröl.

Virt akár Magyar szigetnek is nevezhetnénk, annyi magyar érdekeltség van itt.

A sok magyar házigazda és az apartmanok kedvezö ára miatt, Vir sziget egy tökéletes nyaralási célállomás.

Vir az ötödik legnagyobb horvát sziget. A szigetet ingyenesen használható hid köti össze a szárazfölddel.
A sziget látnivalói közül érdemes megemlíteni a Kastella erödöt, mely a XVI. század elején épült a Sapavac-öbölben, a Laterna világitótoronyot, mely a Vir sziget keleti oldalán található.
Érdemes felkeresni a sziget északkeleti végén található vörös sziklákat is. Mivel a sziget ezen része gyéren lakott, ha tervbe vesszük, hogy felfedezzük a vörös partszakaszt, akkor strandcuccot is vigyünk magunkkal, mert itt egy homokos strand  is található.

Egy Vir nyaralás alatt sok idöt fogunk tölteni a tengerpartokon. Az erös nyári höséget a Velebit felöl fújó hüvös, mistral szél teszi elviselhetöbbé. A mistral nemcsak a höséget teszi emberibbé, de számos, szeles vizi sportnak is kedvez. Vir egy szörf-, kite- és vitorlásparadicsom. Nemcsak a kellemes hüsítö szellö, de Vir több tucat strandja miatt is vonzó.
Csak, hogy minden tökéletes legyen, a tengerpartokon több éjjel is nyitva tartó bár, bulihely van. 
Ha kirándulni támad kedvünk, mindenképpen érdemes ellátogatni a több mint 3000 éves történelemmel rendelkezö Zadar óvárosába, hiszen a város innen csupán 25 kilométer. Arra azonban figyeljünk, hogy Zadarban fizetni kell a parkolásért. Érdemes felkeresni a még közelebb fekvö Nin festöi kis városrészét, hangulatos éttermeivel. 
Virtöl nyugara fekszik az Olib, Silba és a Molat szigetek. Ezekre a pici szigetekre a kikötökböl szerveznek hajós kirándulásokat. Vizük kristálytiszta, és mivel csak hajóval juthatunk ide, a homokos öblökben nincs tömeg, egészen a Kornati-szigetvilág,  Nemzeti Park kapujáig is elhajózhatunk.

Budapest Vir távolság: 650 kilométer

Látnivalók

Vir szigetA Vir sziget Horvátország egy picike, de annál népszerübb szigete. Mivel nagyon sok magyar tulajdonú apartman található a szigeten, így sokan járnak ide nyaralni. A sziget viszonylag könnyen megközelíthetö Magyarországról. Budapest távolsága 650 kilométer, míg a letenyei határtól már csak 420 km-t kell vezetni. Egy Vir nyaralás alatt érdemes ellátogatni a vörös sziklákhoz és a világítótoronyhoz is.

Vir Horvátország Zadar régiójának északi felén fekszik. Területe 22 km2, a legmagasabb pontja a 116 méter magas Barbenjak. Megközelíteni Zadar felöl (az autópályán Zadar Észak lehajtónál kell lemenni) az ingyenesen használható Vir hídon keresztül lehet. Vir egy igazi nyaralási gócpont a magyar utasok körében, annyi honfitársunknak van itt nyaralója.

Nyaralás a Vir szigeten

Bármerre is keresgéljünk az interneten horvátországi nyaralás témában, az egyik vezetö téma minden bizonnyal Vir sziget, illetve az itteni magyar nyaralók lesznek. Horvátország-szerte sok magyarnak van kiadó apartmanja, de a legtöbb nyaraló itt található. Virt akár Magyar szigetnek is nevezhetnénk, annyi magyar érdekeltség van itt. A sok magyar házigazda és az apartmanok kedvezö ára miatt, Vir sziget egy tökéletes nyaralási célállomás.

Vir az ötödik legnagyobb horvát sziget. A sziget északnyugati része elég gyéren lakott, sziklás, gazdag növény és állatvilággal rendelkezik. Vir keleti részén alakult ki a turizmus. Itt található a legtöbb apartman és strand.

Rövid történelem
Vir sziget elsö lakói illir telepesek voltak. Csupán a XI. században említik elöször a szigetet. A Nini horvát királyság területe volt. A legrégebbi emlékek a Szent György illetve a Szent Miklós templomok. A XII. századtól a velencei uralom következett. A Kastelina a XV. században épült, amikor a bizánci birodalom ostrom alá vonta az Adriai-tengert. A velencei-török háborúk után a sziget teljesen kihalt. Az itt maradt néhány család szarvasmarha tenyésztéssel és szölömüveléssel foglalkozott. A mezögazdasági termelés egyre szélesebb teret nyert magának. Vir újabb hanyatlása a XX. században következett be, amikor lakosság elvándorolt Amerikába. A sziget teljes elnéptelenedését a Vir híd megépítése akadályozta meg. A hiddal Vir sziget eggyé vált a szárazfölddel. A helyiek csak az Élet hídjának hívják a Vir hidat.

A Vir látnivalók közül elsöként az imént emlitett Kastella-t szeretnénk kiemelni. Az eröd a XVI. század elején épült – a velencei uralom alatt – amikor a törökök megjelentek a térségben. A törökök közel 200 évig hódítottak itt. 1502-ben Nin elesett. Hogy Velence megerösítse a térséget, egy erödöt emelt a Vir szigetre. A eröd oldalán a mai napig jól felfedezhetök az akkori uralkodó családok jelképei. A velencei szárnyasoroszlán, illetve három cimer, melyek a Molin, Michiel és a Grisogono családokat jelképezik. A szabályos formájú eröd több réteg falból épült fel. Egész Vir és Nin lakossága ide menekült egy esetleges támadás esetén. Ma egy misztikus látványosság a Kastella. Helyileg a Sapavac-öbölnél található a rom.

 

A Sapavac-öböl nemcsak a Kastella romról híres. Itt található egy nagy kemping, egy jól felszerelt strand, továbbá egy gyógyterápiás iszapmezö is. A gyógyiszapot elsösorban reumatikus és börbetegségekre javasolják, de nyugtató hatása miatt, emésztési problémákra is kiváló.

A helyi látnivalók sorát a Laterna világítótoronnyal folytatjuk. Ez is a Vir sziget keleti oldalán található, csak a nyugati partszakaszon. Akik szeretik a különleges építményeket, azoknak javasoljuk, béreljenek egy biciklit és tekerjenek el ide. A hely érdekessége, hogy a Világítótoronyban egy luxus apartman is helyet kapott. Egy tökéletes nyaralási program, ha végigtekerjük a Kastella-Laterna útvonalat. Ezt a túrát akár egy bérelt hajóval is megtehetjük.

Vir következö érdekessége a sziget északkeleti végén található vörös sziklák. Mivel a sziget ezen része elég gyéren lakott, így ide is vagy biciklivel, vagy autóval tudunk eljutni. Ha tervbe vesszük, hogy felfedezzük a vörös partszakaszt, akkor strandcuccot is vigyünk magunkkal, mert itt egy homokos strand  is található.

 

Egy Vir nyaralás alatt sok idöt fogunk tölteni a tengerpartokon. Az erös nyári höséget a Velebit felöl fújó hüvös, mistral szél teszi elviselhetöbbé. A mistral nemcsak a höséget teszi emberibbé, de számos, szeles vízi sportnak is kedvez. Vir egy szörf-, kite- és vitorlásparadicsom. Nemcsak a kellemes hüsítö szellö, de Vir több tucat strandja miatt is vonzó. Csak kevesen tudják, de több homokos strand található itt. Vir sziget központi strandja a Jadro. Itt (a szerdákat leszámítva) minden nap vízi aerobik és gyerekeknek való játékos programok vannak. Az összes helyi strandról itt találunk bövebb információt.

 

Csak, hogy minden tökéletes legyen, a tengerpartokon több éjjel is nyitva tartó bár, bulihely van. Ezeket a neveket keressük: Nostromo, Vagabundo, Havanna, Papaya, Shark és Bikini. Tengerpart, laza mediterrán zene, barna felszolgáló férfiak és hölgyek, no és a hajnalig tartó észosztás, flörtölés. Ez is mind a Vir sziget!

Kirándulási lehetöségek

Az elsö számú kirándulási lehetöség a több mint 3000 éves történelemmel rendelkezö Zadar óvárosának és nevezetességeinek felfedezése. Ezt a túrát könnyen kivitelezhetjük, ugyanis Zadar innen már csak 25 kilométer. A Vir hid használata úgyis ingyenes. Arra azonban figyeljünk, hogy Zadarban fizetni kell a parkolásért. Érdemes legalább egy napot szánni a Nin Riviérára is. Itt Ninnél, illetve a szemközti Privlakánál találunk, hosszan elnyúló homokos strandokat. Virtöl nyugara fekszik az Olib, Silba és a Molat szigetek. Ezekre a pici szigetekre a kikötökböl szerveznek hajós kirándulásokat. A Kornati-szigetvilág kapujáig is elhajózhatunk. A tanácsunk az, hogy legalább egy ilyen hajós túrára fizessünk be a nyaralásunk alatt, mert felejthetetlen élményben lesz részünk.

 

 

 

Írj nekünk

Neve
Email
üzenet